Upgrades en nieuwe features
Meest geavanceerde modellen in AI-School
Na toevoeging van de AI-modellen GPT 4 Omni en Gemini 1.5 Pro hebben we besloten de oudere modellen te verwijderen. Nu start je altijd met GPT 4 Omni met chatten. Dit model is veel geavanceerder dan het vorige model en kan nog beter je vragen interpreteren en antwoorden geven. Via je Voorkeuren kun je natuurlijk ook Gemini 1.5 Pro of Claude 3 instellen als je default model.
Switchen tussen modellen
Bij ons eigen gebruik van AI-School switchen we voor de antwoorden heel vaak tussen de modellen bij het chatten. We raden je aan dat ook te doen. Zo kun je uitvinden welk model het beste bij je past. Je zal ook merken dat bepaalde modellen beter bepaalde taken aankunnen. Bijvoorbeeld het schrijven van een brief of het maken van een les. Ook hebben de modellen allemaal standaard een andere toon en manier van antwoorden. Deze toon en manier van antwoorden kun je voor een groot deel ook zelf gaan bepalen via het instellen van systeemvoorkeuren. Dit kan ook weer bij je Voorkeuren.
Beeldmodellen werken het best met prompts in het Engels
Naast deze upgrade van AI-taalmodellen zijn ook de beeldmodellen aangepakt. Naast DALL-E gebruiken we SDXL en Stable Diffusion 3. We hebben gemerkt dat deze modellen toch het best werken als de prompt in het Engels wordt geschreven. DALL-E begrijpt Nederlandse prompts wel, maar bij modellen SDXL en Stable Diffusion 3 geven een foutmelding als er geprompt wordt in het Nederlands. Dit zal in de toekomst wel gewijzigd worden door de aanbieders van deze modellen.
"Beeld naar Video" toegevoegd aan AI-School
Onder het gegenereerde plaatje vind je tegenwoordig, naast de knop om het plaatje te openen, ook een knop om een video te maken van het beeld. Klik erop en kies daarna voor het model Stable Video Diffusion (SVD). Voorlopig nog het enige model hiervoor in de applicatie, maar we verwachten dat ook deze ontwikkeling razendsnel zal gaan. Er is nu nog geen mogelijkheid om instructies te geven. Je kan dus niet zelf bepalen wat er geanimeerd wordt. Ook levert het niet altijd de resultaten op die je zoekt. Maar het is een leuke functie om mee aan de slag te gaan. De beelden worden omgezet in mp4 videobestanden van maximaal 4 seconden. Deze animaties kun je versturen of online omzetten in een GIF, iets wat leerlingen erg leuk zullen vinden om te doen.